Over ons

De organisatie van Robben Fiscalisten kenmerkt zich door haar platte organisatiestructuur en haar goede toegankelijkheid voor ondernemers, particulieren, uitgeverijen en beroepsorganisaties. Goede, duidelijke en directe communicatie met de cliënt vormt steeds de basis van waaruit de werkzaamheden worden verricht. Bij de uitvoeringen van die werkzaamheden staan kwaliteit en betrokkenheid centraal. Robben Fiscalisten streeft naar het aangaan en instandhouden van langdurige relaties met cliënten op basis van wederzijds begrip en vertrouwen. Samen werken aan en naar een goed eindresultaat, staat bij haar voorop.

Werkzame personen
Robben Fiscalisten is de handelsnaam voor Robben Fiscalisten BV. Robben Fiscalisten BV vormt de opvolger van Fiscatax en wordt geleid door de heer drs. M.T.E. (Mark) Robben. Mark Robben (1973) studeerde aan Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn studie Economie, met Fiscale Economie als specialisatie, voltooide hij in 1997. In 2005 volgde en voltooide hij de postdoctorale opleiding Europees Fiscale Studies.

Sinds april 1999 is hij (universitair) docent verbonden aan het Fiscaal Economisch Instituut BV (voorheen de capaciteitsgroep Fiscale Economie en Recht) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar is hij als docent betrokken bij de vakken Fiscaal Ondernemerschap, Belastingen van rechtsverkeer en de postdoctorale opleiding voor controllers. Van november 1996 tot en met 1999 was hij als belastingadviseur werkzaam bij Coopers & Lybrand en haar opvolger PricewaterhouseCoopers. Van 2000 tot en met medio 2003 was hij als partner verbonden aan de maatschap RPD Fiscaal te Gouda. Sinds 2003 is Mark Robben werkzaam als zelfstandig fiscalist te Rotterdam.

Naast zijn werkzaamheden als belastingadviseur is Mark Robben sinds enkele jaren vaste redacteur van de Vakstudie Nieuws en het Fiscaal Zakboek. Daarnaast heeft hij verschillende fiscale publicaties op zijn naam staan over diverse fiscale onderwerpen en is in 2006 de Fed-brochure Overdrachtsbelasting en onroerendezaaklichamen (uitgegeven door Kluwer) van zijn hand verschenen. Voorts verzorgt hij jaarlijks veelvuldig lezingen en cursussen over diverse fiscale onderwerpen voor verschillende organisaties, zoals het College van Belastingadviseurs, Kluwer, de organisatie voor Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-Administratieconsulenten (SRA), Stichting Post Academisch Onderwijs Belastingwetenschap (PAOB), en diverse andere accountants- en belastingadviesorganisaties.

Dhr. M.T.E. (Mark) Robben